Behandelingen

Orthopedisch Manuele Therapie
Orthopedisch Manuele Therapie
Orthopedisch Manuele Therapie is de meest algemene vorm van behandeling en onderzoek naar functiestoornissen van gewrichten. Hierbij bestuderen we het bewegingsapparaat van het lichaam en proberen we door middel van specifieke mobilisaties en manipulaties aan botstukken veranderingen aan te brengen aan de gewrichten. Op deze manier optimaliseren we de beweging van het menselijk lichaam. Deze therapie dient dan vooral voor nazorg bij operaties, rug- en nekklachten, psychische klachten, peesontstekingen, fibromyalgie…
Behandelen van baby's
Behandelen van baby's
In onze praktijk is Chris Vandekerkhof gespecialiseerd in het behandelen van baby's; indien u dus een afspraak bij ons maakt zal u waarschijnlijk bij haar terecht komen. De meeste behandelingen zijn het effectiefst op baby's tussen 3 weken en 6 maanden oud, maar dit kan van geval tot geval verschillen. Zo komt u het best naar ons toe voor het behandelen van reflux, slechtslapers, huilbaby's en spierproblemen zoals torticollis of de kommahouding.
Spierkettingen van Busquet
Spierkettingen van Busquet
De methode Busquet is een theorie die stelt dat er problemen bestaan in het menselijk lichaam die een verliggende oorzaak hebben. Het doel is om alle spierkettingen vrij te maken van interne spanningen; zodra deze weer vrij en evenwichtig functioneren herstelt de natuurlijke houding van het lichaam zich en kunnen bewegingen weer normaal plaatsvinden. Hierbij maken we gebruik van o.a. microstabilisaties en verschillende musculaire technieken. Deze therapie wordt meestal toegepast op fibromyalgie, sudeckatrofie en houdingsproblemen.
Kinesiotape
Kinesiotape
Kinesiotape is een soort elastische tape, die vaak herkend wordt aan de felle blauwe of roze kleur. De tape werkt in op het circulatiesysteem van bloed en lymfe in het lichaam en versnelt op deze manier het herstelproces. Deze behandeling verloopt snel en eenvoudig en wordt dan ook veelvuldig toegepast bij sportblessures, rug- en nekklachten, tennisellebogen, spier- en peesontstekingen, spierscheuren, nazorg bij operaties…
Methode van Mulligan
Methode van Mulligan
De methode van Mulligan is een behandeling die gebruik maakt van mobilisaties, gecombineerd met actieve bewegingen. Hetgeen deze methode uniek maakt is dat er enkel handelingen toegepast worden die nooit pijn op zouden kunnen wekken bij de patiënt. Deze methode wordt dan meestal toegepast op gevoeligere problemen zoals nek- en rugklachten, pijn bij gewrichtsbewegingen of pijnlijke dagelijkse activieteiten. Bovendien zal de kinesist een schema met u opstellen zodat u thuis onze oefeningen kunt blijven herhalen.
Pre- en postnatale therapie
Pre- en postnatale therapie
Pre- en postnatale kinesitherapie is de therapie die toegepast wordt bij zwangerschappen. Prenatale therapie betreft therapie die plaatsvindt vóór de bevalling; dit houdt in: algemene oefeningen om de fysieke toestand zo optimaal mogelijk te houden, voorbereidende oefeningen voor de bevalling en persoefeningen. Postnatale therapie betreft therapie die plaatsvindt nà de bevalling; dit zijn voornamelijk oefeningen om de buikspieren en bekkenbodemspieren te versterken.